20-25 adet kabak çiçeği
1 çorba kasesi beyaz peynir
1 tatlı kaşığı un
pulbiber
nane
1 tane yumurta
ayrıca
2 çorba kaşığı un
1 tane yumurta
tuz
su
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Kabak çiçeklerinin ucundaki sivri yerlerini kesin. Peynirin içerisine un, yumurta ve baharatları koyup yoğurun. Kabak çiçeklerinin içerisine doldurun. Kabak çiçeklerini bulamak için bir kaba unu boşaltın yumurtayı kırıp tuzu katın. Biraz su ekleyip boza kıvamına getirin. Kabak çiçeklerini bu harca bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
Not: Biz kabak çiçeklerini bizim bahçeden sabah erkenden topladık. Toplamaya geç kalınırsa hemen kapanıyor. Toplandıktan sonrada fazla bekletmemek gerekiyor çünkü kapanıyor.
Bu yemeği yediğimde 10-12 yaşımdaydım,tadı hala damağımda,hem çok şaşırmıştım(çiçek yaa buu),hem de yemeğe doyamamıştım.Kabak çiçeği bulsam da yapsam ahh ahh:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım,hayırlı cumalar.
YanıtlaSilFarklı lezzetler içeren tarifleriniz için teşekkürler..
YanıtlaSilşimdilerde bol bol vardır bahçelerde ayy nede güzeldir o şimdi
YanıtlaSiloruçlu oruçlu olmuyor ama:))))))))))
Ellerine saglik canim kabak cicegi dalmasi ,kizartmasi defalarca duydum malesef hic tatmadim .Size afiyet olsun sevgiler öptüm.
YanıtlaSilKabak çiçeğini hep çok merak etmişimdir.Yemek hiç nasip olmadı.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilHiç denemedim. Ama ne kadar güzel görünüyor. Çıtır çıtır. Hmmmmmmmm
YanıtlaSilKabak çiçeği bulursam alıp mutala yapacağım
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Ellerine sağlık çok değişik bir tarif ama kabak çiçeği temin etmek biraz zor sanırım.Yinede bulabilirsem denemeyi çok isterim.Sevgiler...
YanıtlaSilDolmasını duymuştum ben...
YanıtlaSilcanım eline sağlık dolmasını yapıyorum ama kızarmasını hiç yapmamıştım deneyeceğim.Afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilnanecım ellerıne saglık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSileline sağlık hiç yemediğim bir lezzet afiyet olsun
YanıtlaSilKabak çiçeğinin dolmasını yemiştim ama kızartmasını hiç yemedim hatta duymamıştım. İlginçmiş.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
kabak çiçeğinin dolamsını yapıyorlar çok lezzetli oluyor bilmem bilirmisin bol baharatlı ve ekşili:)
YanıtlaSilçok acıktım sanırımmm süper gözükuyo
YanıtlaSilBu yemeği hep merak etmişimdir ve dolmasını da çok güzel olduğuna eminim eline sağlık.
YanıtlaSilÇok severim seninkide harika duruyor.Ellerine emeğine sağlık:)
YanıtlaSilSevgiyle kal,
http://www.meltemmutfakta.com
Kabak çiçeğinin dolmasını yemiştim ama kızartmasını hiç yemedim.Merak ettim şimdi bak,nasıl oluyor acaba?
YanıtlaSilellerine saglik hic yemedim ama cok merak ettim. cok lezzetli gorunuyor. .selamlar
YanıtlaSilçok ilginç bir yemek acaba tadı nasıl ben dolmasını duymuştum annemden. elinize sağlık bunuda öğrenmiş oldum
YanıtlaSilşu kabak çiçeğini görüp dururum bloglarda bir türlü yapmak kısmet olmadı. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu kabak çiçeğinden yapılan yemekleri çok merak ediyorum.özellikle bu kızartmasına fena takıldım nefis görünüyor.
YanıtlaSilelerine sağlık cnaım
öpüyorum.
Canım ne kadar şanslısın, öylesine güzel bir bahçeye sahip olduğun için. Lezzetli görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık ben çok merak ediyorum bu kabak çiçeğini, dolmasını yapmak istiyorum ama marketlerde bulmak ne mümkün, pazarlarda da yok arkadaşım nasıl bulabilirim sence??
YanıtlaSilHiç yemedim ama görüntüsü süper canım :)
YanıtlaSilellerine sağlık...
Canım benim sayfan çok şeker olmuş ka
YanıtlaSilbak çiçeği kızartmanda öyle ellerine
sağlık.Mutlu hafta sonları
kocaman sevgiler...
yaa banane bende isterim bu çiçeklerden:))canım harika harika ellerine sağlık
YanıtlaSilnurdanın mutfağı
ben kabak çiçeği kızartması hiç yemedim ama dolmasına bayılırım
YanıtlaSil