28 Ağustos 2009 Cuma

KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI



Malzemeler
20-25 adet kabak çiçeği
1 çorba kasesi beyaz peynir
1 tatlı kaşığı un
pulbiber
nane
1 tane yumurta
ayrıca
2 çorba kaşığı un
1 tane yumurta
tuz
su
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Kabak çiçeklerinin ucundaki sivri yerlerini kesin. Peynirin içerisine un, yumurta ve baharatları koyup yoğurun. Kabak çiçeklerinin içerisine doldurun. Kabak çiçeklerini bulamak için bir kaba unu boşaltın yumurtayı kırıp tuzu katın. Biraz su ekleyip boza kıvamına getirin. Kabak çiçeklerini bu harca bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
Not: Biz kabak çiçeklerini bizim bahçeden sabah erkenden topladık. Toplamaya geç kalınırsa hemen kapanıyor. Toplandıktan sonrada fazla bekletmemek gerekiyor çünkü kapanıyor.

28 yorum:

  1. Bu yemeği yediğimde 10-12 yaşımdaydım,tadı hala damağımda,hem çok şaşırmıştım(çiçek yaa buu),hem de yemeğe doyamamıştım.Kabak çiçeği bulsam da yapsam ahh ahh:))

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım,hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. Farklı lezzetler içeren tarifleriniz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. şimdilerde bol bol vardır bahçelerde ayy nede güzeldir o şimdi
    oruçlu oruçlu olmuyor ama:))))))))))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik canim kabak cicegi dalmasi ,kizartmasi defalarca duydum malesef hic tatmadim .Size afiyet olsun sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  6. Kabak çiçeğini hep çok merak etmişimdir.Yemek hiç nasip olmadı.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Hiç denemedim. Ama ne kadar güzel görünüyor. Çıtır çıtır. Hmmmmmmmm

    Kabak çiçeği bulursam alıp mutala yapacağım

    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık çok değişik bir tarif ama kabak çiçeği temin etmek biraz zor sanırım.Yinede bulabilirsem denemeyi çok isterim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. canım eline sağlık dolmasını yapıyorum ama kızarmasını hiç yapmamıştım deneyeceğim.Afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  10. nanecım ellerıne saglık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık hiç yemediğim bir lezzet afiyet olsun

    YanıtlaSil
  12. Kabak çiçeğinin dolmasını yemiştim ama kızartmasını hiç yemedim hatta duymamıştım. İlginçmiş.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. kabak çiçeğinin dolamsını yapıyorlar çok lezzetli oluyor bilmem bilirmisin bol baharatlı ve ekşili:)

    YanıtlaSil
  14. çok acıktım sanırımmm süper gözükuyo

    YanıtlaSil
  15. Bu yemeği hep merak etmişimdir ve dolmasını da çok güzel olduğuna eminim eline sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Çok severim seninkide harika duruyor.Ellerine emeğine sağlık:)
    Sevgiyle kal,
    http://www.meltemmutfakta.com

    YanıtlaSil
  17. Kabak çiçeğinin dolmasını yemiştim ama kızartmasını hiç yemedim.Merak ettim şimdi bak,nasıl oluyor acaba?

    YanıtlaSil
  18. ellerine saglik hic yemedim ama cok merak ettim. cok lezzetli gorunuyor. .selamlar

    YanıtlaSil
  19. çok ilginç bir yemek acaba tadı nasıl ben dolmasını duymuştum annemden. elinize sağlık bunuda öğrenmiş oldum

    YanıtlaSil
  20. şu kabak çiçeğini görüp dururum bloglarda bir türlü yapmak kısmet olmadı. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  21. Bu kabak çiçeğinden yapılan yemekleri çok merak ediyorum.özellikle bu kızartmasına fena takıldım nefis görünüyor.
    elerine sağlık cnaım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  22. Canım ne kadar şanslısın, öylesine güzel bir bahçeye sahip olduğun için. Lezzetli görünüyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  23. canım ellerine sağlık ben çok merak ediyorum bu kabak çiçeğini, dolmasını yapmak istiyorum ama marketlerde bulmak ne mümkün, pazarlarda da yok arkadaşım nasıl bulabilirim sence??

    YanıtlaSil
  24. Hiç yemedim ama görüntüsü süper canım :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  25. Canım benim sayfan çok şeker olmuş ka
    bak çiçeği kızartmanda öyle ellerine
    sağlık.Mutlu hafta sonları
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. yaa banane bende isterim bu çiçeklerden:))canım harika harika ellerine sağlık

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  27. ben kabak çiçeği kızartması hiç yemedim ama dolmasına bayılırım

    YanıtlaSil