Malzemeler
500 gr kadayıf
125 gr tereyağ500 gr kadayıf
1 küçük kase dövülmüş fındık
şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yapılışı
Kadayıfları elinizle ince ince tiftikleyin üzerine kızdırılmış tereyağ döküp ovalayın. Kadayıfın yarısını yağlanmış bir tepsiye sıkıca bastırın. Üzerine dövülmüş fındığı döküp kalan kadayıfıda sıkıca tepsiye bastırın. Kızgın fırında pişirin. Tepsiyi ters çevirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
Gün batar usul usul...Kararir Gece... Yeniden doğar hersey....
YanıtlaSil" Her sey bitti" dedigin bir anda Mübarek Ramazan ayının
gönlünde huzur kokulu bir gül kök salmasina vesile olmasi temennilerimle....
Rabbim Ramazan ayını ağız tadı ile sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmeyi hepimize nasip etsin.tatlı nefis görünüyor ellerine saglık canım.sevgiler.
YanıtlaSiltatlıyı çok severim ellrine saglık hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilellerine salık canım.hayırlı beraketli ramazanlar.
YanıtlaSilbnd dışardan kadayıf alıp geldim şerbet bakim dedim sizde yapmışınız çokk makbule geçti teşekürlerr hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilArkadaşım yapılırmı buuuuu
YanıtlaSilİnanki oruçluyken tatlıya hiç dayanamıyorum.
37 derece sıcakta çok zor oluyo.
Yanıyorum şu anda ve tatlını görünce agzımın suları aktı inanki.
ellerine sağlık.
sevgilerimle...
nanecim çok güzel oldu şerbeti az oldu ama tadı nefis demeye geldim :))hayırlı akşamlar ve ramazanlar
YanıtlaSilramazanların vazgeçilezidir kadayıf elleriniz dert görmesin
YanıtlaSiltariflerin yine harika... oruclu oruclu istahimiz kabariyor vallah. Ama iftara iyi fikir ediniyorum ;) öptüm.
YanıtlaSilkadayıf evde yapmak baya meşakkatli gibi h..ama sizinkinin görünüşü beni çekmeye yetti:)hayırlı ramazanlar...ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil