Malzemeler
8 tane patlican
1 tavuk göğsü8 tane patlican
1 tane haşlanmış patates
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
tuz
karabiber
kızartmak için
sıvıyağ
sosu için
1 çorba kaşığı tereyağ
3-4 adet domates
2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı
Patlicanların kabuklarını tamamen soyup tuzlu suda bekletin. Kızartıp havlu kağıdın üzerine alın. Tavuk göğsünü robotta çekin içine ekmek içi, haşlanmış patates, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip köfteyi hazırlayın. Sekiz parçaya ayırın. Kızarmış patlicanları köfteyle kaplayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için sarımsakları ezin. Tereyağında kavurun. Rendelenmiş domatesleri katın. Tuzunu ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Patlicanları servis tabağına alıp sosla birlikte servis yapın.
canim cok degisik vede enfes olmus tarifi aldim insallah deniycem ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilharika görünüyor en kısa zamanda denemem lazım ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım ne kadar değiik bir yemek,bayıldım...Ellerine sağlık...Blogunun yeni imajıda çok güzel olmuş....
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerinize sağlık harika görünüyor....hemen deneyeceğim....
YanıtlaSilee vallla helal olsun kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi böyle bir yemek yapmak. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilSeçkin ve özenli bloğunuza Link Avcısı "Kasımpatı Grubu Yemek Blogları" arasında link vermiştir, selamlar.
YanıtlaSilAyyyy çok güzel görünüyor.Eline sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
farklı bir tarif ellerine sağlık canım
YanıtlaSilhayırlı iftarlar...
İftardan önce açmamak lazım bu pc yi yaf.
YanıtlaSilçok nefis görünüyoooo.
ellerine sağlık.
akşam olsada yesek..:))
ılk defa duyuyorum bu yemegı.elıne saglık canım.
YanıtlaSilEline sağlık....
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar....
Selamlar...
Sevgiler....
canım ellerine sağlık..patlıcanları ne şekilde kesicez orasını biraz daha aydınlatırsan çok sevinirim..sevgiler..
YanıtlaSilÇok değişik ve hoş bir tarif. Lezzetli olduğu da kesin. Pek kızartma tercih etmesem de bunu deneyeceğim.
YanıtlaSilblogumda ödülüz var:)
YanıtlaSilEllerine saglik gorunusu cok guzel aksam iftara yapacagim hemen patlicanlari kizarttim insallah goruntusu kadar tadida lezzetlidir.Tadina baktinktan sonra yine yazarim,sevgiler...
YanıtlaSilMERHABA DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilSEVGİLER
malumaliniz annecimin hastalığı sebebiyle uzun bir süre sizlerden ayrı kaldım
YanıtlaSilMEVLAMA hamdolsun annecim ayağa kalkma gücünü RABBİMİN izniyle bulabildi şimdi tekrar beraberiz..gerçi aklım hep onunla meşgul ama neyaparsınız hastalıkta sağlıkta bizim için hayırda şerde KADİRİ MUTLAKTAN
Ayrıca ben yokken blogumu ziyeret edip
beni yorumsuz ve duasız bırakmadığınız için tüm kalbimle şükranlarımı arz ederim..lütfen kabul buyurun..
Bilahare idrak etmekte olduğumuz Mübarek Ramazan ayınızı tebrik eder; sağlık, mutluluk ve başarı içerisinde nice uzun ve bereketli ömürler vermesini, en yüksek istifadeyi nasip etmesini Yüce Mevlâm'dan niyaz eylerim.
SELAM VE DUA İLE
fzehra.blogcu.com
canım ne değişik harika bir görüntü bu ilk fırsatta deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilSelamm,
YanıtlaSilNe kadar değişik bir tarif , eminim tadı müthiştir , ellerine sağlık.
Sevgilerimle
Çok ilginçmiş.Eline sağlık:)
YanıtlaSilay ay patlıcanlara bayıldım enfes olmuş şifa olsun,hayırlı ve bereketli ramazanlar sevgilerimle
YanıtlaSilBUNU MUTLAKA DENEYECEĞİM CANIM ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilbu çok güzel bişeye benziyor yahu.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
goruntu cok hos tadi nefis olmali
YanıtlaSilellerine saglik canim
Harika olmuş. Ellerine sağlık. Karnıyarığın değişik bir versiyonu.
YanıtlaSilGünaydın bu mübarek Ramazan ayında keyifle geçirecegimiz bir hafta diliyorum.
YanıtlaSilay cok lezzetli gorunuyor ve de oldukca deyisik
YanıtlaSilbir patlican sever olarak bayildim
ellerine saglik canim
www.yenitadlar.blogcu.com
Bahçe çok güzel bayıldım.. Kaplama patlıcan da tavuk ve patlıcan? Ellerine Sağlık.
YanıtlaSilHarika olmuş!enfes bir tarif bu,tebrik ederim,Mutlaka yapıcam!ellerine sağlık canım,sevgiler.
YanıtlaSilElizine sağlık,
YanıtlaSilgüzel gözüküyor, tadını merak ettim açıkcası...
Epeyce kızartma işlemine tabi tutulmuş, ağır bir yemek olmuşmuy du, fazla yağ çekmişmiydi acaba?
sevgiler
Arkadaşlarımın sorularının cevapları.
YanıtlaSilPatlicanların sapını koparmadan sadece kabuklarını soyucaksınız.
Hiç ağır bir yemek olmadı, aksine çok hafifti.
Canim dun iftara hemen denedim,sabirsizlikla tadina bakmayi bekledim,ve muhtesemdi gercekten cok lezzetliydi herkese tavsiye ederim.Tekrardan ellerine saglik...
YanıtlaSilCanım çok nefis görünüyor:Ellerine sağlık.İlk fırsatta deneyeceğim.Sevgiler...
YanıtlaSilNe kadar değişik bir tarif ilk defa gördüm.ama kesinlikle çok lezzetli olduğuna eminim
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Görüntüsüne bayıldım bu nedir diye direk buraya yöneldim. Müthiş görünüyor kesinlikle deneyeceğim.
YanıtlaSilköz patlıcanla desek nasıl olur:)
YanıtlaSilTek kelimeyle harika ellerine saglik hemen denemek istiyorum...bloguna girir girmez ilgimi cekti ve cok guzel bir tarif...sevgiler...
YanıtlaSilsevgili taze nanem.ellerinesağlık.yaz gelsin bu halini denemek istiyorum.pepelanın közlenmiş lezzetini denemiştim.bugün yarın onu yayınlayacağım.senin kulaklarını çınlattım postumda.inşallah bu halini dener yayınlarım.eline sağlık.sevgilerimle.
YanıtlaSilElıne sağlık patlıcan yemeğine bayılarak yerım sevgıler
YanıtlaSil