15 tane yumurta
10 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı tuz
alabildiği kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yoğurun. Bezelere ayırıp yarım saat dinlendirin. Bıçak sırtından biraz daha kalın yufka büyüklüğünde bir hamur açın. Diğer bezeleride aynı şekilde açın. Yufkaları bir yere serip kurumasını bekleyin. Her yufkayı uzun şeritler halinde kesip makarna şeklinde kesin.
çok ii oldu canım bu tarifi vermen bizde teyzem ve kardeşimle bu sene erişte yapalım diyorduk. ellerine sağlık. bu arda gedim hatta sana ugrayıp yorumda yaptım. geldim diye yazıda yazdım demekki yayınlaya basmadan kapattım.neyse canım öpüyorum sanda ii pazarlar.
YanıtlaSiltembel ben hala yapacammm
YanıtlaSilellerine sağlık
kocaman sevgilerr
ARKADAŞIM EV ERİŞTESİYLE İÇİNE YEŞİL MERÇİMEK KATIP ÇORBASINI YAPARDIM ÇOK GÜZEL OLUR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilİşte tam aradığım tarif, ne zamandır işi bilenden öğrenmek istemişimdir, yıllarca çalışmanın verdiği körelmeyle bu tarz mutfak hazinem baya bir fakirleşmişti.Sağolasın, yaparsam yazıcam yine.
YanıtlaSilCanım canım anneciğim her yıl yapar ve gönderiri çok severim ellerine emeğine sağlık allah ağız tadıyla yemmek nasip etsin...
YanıtlaSilEv eriştesi mübarek ramazanda nasıl güzel yenir :)
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım pişmiş fotosunuda paylaş bizlerle ekrana yapışayayım ben iyice:)
bayılırım tereyağlı olucak offf offf:)
mımm bol yoğurtla ne güzel yenir:)
YanıtlaSilellerinize emeklerineze sağlık canım. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin..
BU SENE YAPMAYI BENDE ÇOK İSTİYORDUM AMA BU DURUMUMDA OLMADI.
YanıtlaSilDOMATESLİ ÇOK SEVİYORUM EV ERİŞTESİNİ
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
canım bana çok ilginç geldi.15 adet yumurta girdiğine göre ne kadar un alır allah bilir.Ama eminim ramazanda yada kışın süper bir öğün olur.ellerine sağlık
YanıtlaSilBecerikli arakadaçık çok güzel olmuş. Yumurta sayesinde de pişerken hiç yapışmıyordur. Boö vitaminli
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
sevgiler
cahilliğimi bağışla ,ben erişte yaparım,ama difrize koyarım,tabi az olur,ay sonunda büyük kızımla Iğıdıra gideceyiz,tayini orada,biraz yanında kalırım,hem evde kalan küçük kızıma ,hem orada yaparım erişte ama nasıl kuruturum ,ayrıntılı yazarsan bana çok minnettar olurum .
YanıtlaSilMAZES sana yorum bırakamıyorum,sorun oluşuyor,yorum kısmında ad soyad yeri açık olsa dışarıdan yorum yazmak isteyenler rahat yazar.
YanıtlaSilBuraya yazıyorum ben senin için.
Erken yazamadım kusura bakma tarifleri otomatik olarak yolluyorum, her gün internete giremiyorum çünkü.
Erişteyi büyükçe yufka gibi açtıktan sonra biz 1 gece gazete kağıdının üzerinde bekletiyoruz. (Bizim 1 gecede tam kesilme kıvamında oluyor.) Ertesi gün ince ince kesip yine geniş bir alanda pek üst üste gelmeyecek şekilde gazete kağıdının üzerine yayıyoruz, kuruyup sertleşene kadar bekletiyoruz. (İklim koşulları önemli bu süre içinde kuraması kaç gün sürer bilemiyorum.)Biraz kuruyana kadar elleme daha sonra ara ara karıştır gazetenin üzerinde. Ondan sonra bez torbaya koyup, güneş almıcak bir yerde serin bir ortamda saklıyoruz. Umarım yardımcı olmuşumdur.