11 Eylül 2008 Perşembe

ARPACIK SOĞANLI ETLİ PATATES



Malzemeler
10-15 adet arpacık soğan
500 gr kuzu eti
4 adet patates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Eti bir yemek kaşığı sıvıyağda yarı yarıya pişirin. Arpacık soğanların kabuklarını soyun uçlarını koparmayın yoksa dağılır. Kalan bir yemek kaşığı sıvıyağda arpacık soğanları kavurun. İçerisine etleri ve bir yemek kaşığı salçayı katıp karıştırın. Tuzunu ve yemeklik doğranmış patatesleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak suyla patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

2 yorum:

  1. Bayılırım patates yemeğine, ellerine sağlık Nanecik.çok leziz görünüyor.iyi iftarlar.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Canım nefis görünüyor yemek yaa..önce yemeği sonrada tatlımı yesem off:)))
    dünde bende patates oturtma yaptım.çözülmüş o an etim yoktu birkaç tane küçük sosis attım yemeğe..oldumu oldu valla.
    ama etlisi ayrı leziz.tekrar ellerine sağlık canım..
    az evvelki yorumu gönderemedim doğrulama harflerini yanlış tuşluyorum sanırım başa dönüyor..ayarlardan yorum ayarlarından harf etkinleştirmeyi hayır seçersen bu doğrulama kodları görünmez..bazen acele oluyor yorum yazınca yanlışta tuşlanınca tekrar yazamıyor insan..
    sevgiyle sağlıcakla kal..

    YanıtlaSil