3 Eylül 2008 Çarşamba

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI




Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Sıvıyağını kızdırın, tel şehriyeyi ekleyip hafif rengi değişinceye kadar kavurun. Bulguru ekleyip biraz daha kavurun. Tuzunu ve sıcak suyu ekleyip pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp pişen pilavın üzerine dökün. 10 dakika demlendirip servis yapın.

2 yorum:

  1. Hayırlı ramazanlar canım...Selamlar...Sevgiler..........

    YanıtlaSil
  2. Pilavı çok severim ben hele şehriyeliye bayılırım:-)ali nazik de nefis olmuş,eline sağlık.iyi iftarlkar diliyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil