Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı tel şehriye1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Sıvıyağını kızdırın, tel şehriyeyi ekleyip hafif rengi değişinceye kadar kavurun. Bulguru ekleyip biraz daha kavurun. Tuzunu ve sıcak suyu ekleyip pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp pişen pilavın üzerine dökün. 10 dakika demlendirip servis yapın.
Hayırlı ramazanlar canım...Selamlar...Sevgiler..........
YanıtlaSilPilavı çok severim ben hele şehriyeliye bayılırım:-)ali nazik de nefis olmuş,eline sağlık.iyi iftarlkar diliyorum.sevgiler...
YanıtlaSil