4 adet patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
ketçap,tuz,pulbiber
Yapılışı
Patates ve havucu haşlayıp rendeleyin. Rendelenmiş patates ve havuca limon suyu, tuz, sıvıyağ, pulbiber katıp karıştırın. Karışımı bir borcama alıp elinizle sıkıca bastırın. Üzerine mayonez ve yoğurdu karıştırıp dökün. Maydanozları ince ince kıyıp yoğurdun üzerine her yerine gelecek şekilde serpin. Yumurtaları katıca haşlayıp akı ve sarısını ayırın. Akını küçük küçük parçalar olacak şekilde kesin. Yumurtaların sarılarınıda elinizle ufalayıp 9 tane top yapın. Yumurta sarısı toplarını borcama aralıklarla dizin. Aklarını etrafında çember yapın. Ketçaplada aralarına toplar yapın. Salatayı buzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapın.
ÇOK HOŞ BİR SÜSLEME OLMUŞ. ELİNİZE SAĞLIK. ASLINDA İFTAR SAATİNDEN ÖNCE BALMAMAK GEREKİYOR BU SAYFALARA:(
YanıtlaSilÇok şık bir sunum olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSiloy oy oy çok şık olmuş hatun bu,eline sağlık.harika bir görüntü.iyi iftarlar canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilHarika bi salata olmus,sunum cok hos,ellerine saglik.
YanıtlaSilNe cezbedici bir görüntü buu tazenanem...eline sağlık yaaa olmadı yalandım gideyim bari..
YanıtlaSilayrıca mardin gerçekten birçok kültürü içinde barındıran görülmesi gereken yerlerden biri.sevgilerimle.
bu ne kadar afilli bir salata böyle...
YanıtlaSilellerine sağlık.nefis görünüyor...