14 Eylül 2008 Pazar

PAZILI BURMALI BÖREK



Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
açmak için nişasta
İçi için
1 demet pazı
1 çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Üzerine
1 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 10 dakika dinlendirin. İçi için pazı ve pirinci ayrı ayrı haşlayın. Pazıyı sıkarak tamamen susuz kalmasını sağlayın. Kuru üzümleri sıcak suda ıslatın. Sıvıyağda soğanı kavurun. İçine pazıyı, haşlanmış süzülmüş pirinci ve kuru üzümleri ekleyin. Tuzunu ve pulbiberini katıp karıştırın. Hamurları nişastayla yufka inceliğinde açın. Açtığınız hamurları ikiye kesin. İç malzemeden koyup rulo yapın.



İki elinizle burarak hamuru büzdürün. Gül şekli verin. Diğer hamurlardada aynı işlemi tekrarlayıp kol böreği şekline getirin. Üzerine sicim gibi akıtarak sıvıyağ gezdirin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

13 yorum:

  1. bende ispanakli yaptim :)
    ellerine saglik canim nefis gorunuyor nefisssss

    YanıtlaSil
  2. SELAM.ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
    ÇOK GÜZEL VE DEGİŞİK BİR BÖREK OLMUŞ.ELİNİZE SAGLIK.SEVGİLER.
    http://www.hunerlieller.net/

    YanıtlaSil
  3. selam,
    tek kelime ile nefis , hem börek hemde pazılı dayanılır gibi değil:-)
    ellerine sağlık.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor iftara sahura ne güzel olur eline sağlık
    seni mutfakdostlarına ekledim canım sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ne kadar muntazam olmuş..çok severim..ellerine sağlık cnm..


    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Kocaman bir tepsi hemde,ahh ahh olsada iftardan sonra çayla yeseydim :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil
  8. PAZILISINI HİÇ DENEMEDİM AMA EMİNİM Kİ GÜZEL OLUYORDUR. ELLERİNE VE EMEĞİNE SAĞLIK CANIM...

    YanıtlaSil
  9. Elde açma börekleri çok severim. Tam sahurluk olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Pazılı (içli burmalı)burmalıyı bizde çok yaparız..Hele Ramazanda sık sık yapılıp sahurda yenilir..)
    Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor..))

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. kesin denerim çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Canim ellerine saglik cok guzel olmus.Bana birktigin yorum cok hosuma gitti siir gibi yazmisin.Cok hosdu.Yine beklerim canim hoscakal.

    YanıtlaSil
  13. börek harika görünüyor...
    ellerine sağlık
    hoşçakal..

    YanıtlaSil