Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
açmak için nişasta
İçi için
1 demet pazı
1 çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Üzerine
1 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 10 dakika dinlendirin. İçi için pazı ve pirinci ayrı ayrı haşlayın. Pazıyı sıkarak tamamen susuz kalmasını sağlayın. Kuru üzümleri sıcak suda ıslatın. Sıvıyağda soğanı kavurun. İçine pazıyı, haşlanmış süzülmüş pirinci ve kuru üzümleri ekleyin. Tuzunu ve pulbiberini katıp karıştırın. Hamurları nişastayla yufka inceliğinde açın. Açtığınız hamurları ikiye kesin. İç malzemeden koyup rulo yapın.
İki elinizle burarak hamuru büzdürün. Gül şekli verin. Diğer hamurlardada aynı işlemi tekrarlayıp kol böreği şekline getirin. Üzerine sicim gibi akıtarak sıvıyağ gezdirin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
bende ispanakli yaptim :)
YanıtlaSilellerine saglik canim nefis gorunuyor nefisssss
SELAM.ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
YanıtlaSilÇOK GÜZEL VE DEGİŞİK BİR BÖREK OLMUŞ.ELİNİZE SAGLIK.SEVGİLER.
http://www.hunerlieller.net/
selam,
YanıtlaSiltek kelime ile nefis , hem börek hemde pazılı dayanılır gibi değil:-)
ellerine sağlık.
sevgilerimle
çok güzel görünüyor iftara sahura ne güzel olur eline sağlık
YanıtlaSilseni mutfakdostlarına ekledim canım sevgiler
ne kadar muntazam olmuş..çok severim..ellerine sağlık cnm..
YanıtlaSilsevgilerimle
Kocaman bir tepsi hemde,ahh ahh olsada iftardan sonra çayla yeseydim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
canım ellerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSilPAZILISINI HİÇ DENEMEDİM AMA EMİNİM Kİ GÜZEL OLUYORDUR. ELLERİNE VE EMEĞİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilElde açma börekleri çok severim. Tam sahurluk olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSilPazılı (içli burmalı)burmalıyı bizde çok yaparız..Hele Ramazanda sık sık yapılıp sahurda yenilir..)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok nefis görünüyor..))
Sevgiler..
kesin denerim çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilCanim ellerine saglik cok guzel olmus.Bana birktigin yorum cok hosuma gitti siir gibi yazmisin.Cok hosdu.Yine beklerim canim hoscakal.
YanıtlaSilbörek harika görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık
hoşçakal..