3 çorba kaşığı mısır nisaştası
3 su bardağı su
1 limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı limon suyu
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Nişastayı bir su bardağı suyla eritin. İki su bardağı su, limon suyu,tozşeker ve limon kabuğunu kaynatın. Kaynayan limonlu suya sicim gibi akıtarak nisaştalı suyu dökün. Karışım koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kaselere doldurun. 3-4 saat bekletip tabağa ters çevirip süsleyip servis yapın.
Bu yaz hiç pelte yapmadım,aklıma gelmişken yapayım. Benim tarifim biraz daha farklı ama bu da hoş görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.hayırlı iftarlar..
very cool.
YanıtlaSili think you add more info about it.
YanıtlaSilwell its nice to know that you have great hits here.
YanıtlaSilvery cool.
YanıtlaSilBu sıcak günlerde limonlu pelte gerçekten çok iyi gider.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilAyrıca kitapkurdu bloguma yazdıklarından dolayı da çok teşekkür ederim!Sevgiler,Canan...
pelte nefiiis görünüyor, bu tür tatlilari cok severim
YanıtlaSilellerine saglik
canım cok guzel sunmussun ellerıne saglık hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilellerine sağlık..
YanıtlaSilçok şık görünüyor..
Tazenane'm merhaba canım..İnan on dakikadır limonlu pelteyi ezberlemeye çalışıyorum..Arada su muhallebisi yaparım.Yada nişastayla tang falan..Limonda var evde yapsammı acaba:) şarj aletinide bulduk nihayet.
YanıtlaSilcanım valla özendim önce böreğe takıldım sonrada limonlu pelteye.
ellerine sağlık olsun ehhh biz yiyemedik yiyenlere şifa olsun..amiin...
Erzurum'da bir komşum kuşburnu marmEladını sulandırıp aynen bu şekilde nişasta ezerek pelte yapıyordu..
YanıtlaSilhafif mayhoşumsu olurdu puding gibi yerdik inan.
tekrar ellerine sağlık..
ben küçükken babannem sadece su ile yapardı beyaz ile mavi arası olurdu.nostaljik oldu benim için bu tarif.okudum tarifi,hemen kalktım ve yaptım çok güzel oldu.tarif için tşk.ler
YanıtlaSilgülsüm
(www.artikevhanimiyim.blogcu.com)