Malzemeler
100 gr margarin
4 yumurta
Bir buçuk su bardağı su
1 su bardağı un
1 kahve fincanı buğday nişastası
1 kahve fincanı irmik
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı
Şerbeti hazırla ve beklet. Bir tencereye su,margarin,tuz ve şekeri koyup kaynatın. Kaynayınca un,irmik ve nişasta karışımını dökün. Orta ateşte hamur kendini toparlayıncaya kadar 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.Soğuyunca 4 yumurtayı teker teker kırıp hamurun yumurtayı çekmesini sağlayın. Gerekirse 1 yumurta daha ekleyin. Hamuru tulumba kalıbına veya sıkma torbasına doldurun. Soğuk yağda kızartın. Yağın mutlaka soğuk olması lazım yoksa kıtır kıtır olmaz. Kızaran hamurları yağlarını süzüp, ılık tatlıyı soğuk şerbete atın. Şerbette en fazla 5-10 dakika bekletin. Daha fazla bekletirseniz tatlılar yumuşuyor.
canım akşam yaklaştıkça açlığım artıyor......
YanıtlaSilve senin tatlın çok tatlı görünüyor....daha çok acıktırıyor....
ellerine sağlık..nefis görünüyor...
Biz burda daha oruc acmadik türkiyeden bir saat sonra aciyoruz tatliyi görünce tatli krizim tuttu cok güzel olmustulumba tatlisi ellerinize saglik.
YanıtlaSilhayirli ramazanlar
Hayirli huzurlu Ramazanlar temennim ile ellerinize saglik.......
YanıtlaSilSevgilerimle....
Öncelikle ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşkr ederim Profilinizden anladığım kadarıyla yeni blogcusunuz aramıza hoşgeldiniz..tulumba tatısına bayıldım ellerinize sağlık..hayırlı ramazanlar kocaman sevgiler..
YanıtlaSilEşim çok sever,bu tarif harika..Ellerine sağlık
YanıtlaSiltulumba tatlısı çok güzel görünüyor hazırlardan bir farkı yok en kısa sürede deneyeceğim ellerine sağlık hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilsüper görünüyorlar,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilCok sahane olmuslar, ellerinize saglik. Hayirli ramazanlar.
YanıtlaSilTulumba tatlısı harika görünüyor aynı pastanedekiler gibi..
YanıtlaSilçok denememe rahmen bir türlü tarifini tutturamamıştım ama sizin tarifnizi mutlaka denicem eminim bu sefer olacak çok güzel görünüyor çünkü..ellerinize sağlık..sevgiler...
Didem
mutfaktakiyasam.blogcu.com
Iyi gunler tulumba tarifiniz digerlerinden farkli olarak irmik ve nisasta daha yogun olup un 1 su bardak'ta kalmis.
YanıtlaSilLutfen yanitlarsaniz cok sevinirim, kac gun kitirligini koruyor ve yumusamiyor.
Yurtdisinda yasadigim icin, burda bulunmuyor galiba yada ben bilmiyorum, tulumba makinesinin uc kisminin fotografini cekerseniz cok sevinirim.
Benze, hazır satılan tulumba tatlısı gıbı uzun sure kıtırlıgını korumuyor, cabuk tüketmen lazım, cabuk yumusuyor, malzeme lıstesı tamdır. Makınanın altında bır delık var ıcıne yuvarlak ıcı tırtıklı bır demır aparatı var. Su an makına Istanbuldakı evımde oldugu ıcın fotografını cekemıyorum, ama pastanın uzerıne kremsantı sıktıgın duy varya onun gıbı ucu tırtıklı bır ucun olsa yeter, posete koyup ucunada onu takabırsın.
YanıtlaSilSoğuk yağda kızartmak nedemek
YanıtlaSilYağ ocakta kızmamış oluyor. Ocağın altını yakın yağ ısınırken hamuru aynı anda tenceredeki yağın içine atın. Tencereye yeterince tulumba attınız ve olunca tencereden aldınız, yağ o sırada sıcak oluyor, işte yağın altını kapatın yağı soğutun ve tekrar soğuduktan sonra ocağın altını yakın az önce anlattığım işlemi tekrar yapmaya başlayın. Soğuk yağdan anlatmak istediğim bu.
YanıtlaSilTulumba kalıbının fotoğrafını da koydum bu arada.